1 NOVEMBER KL.19.00 / UNREST av Jennifer Brea

Harvarddoktoranden Jennifer Brea ska till att gifta sig med sitt livs kärlek när hennes kropp plötsligt slutar att fungera. I hopp om att finna svar på sina märkliga symptom vänder hon kameran mot sig själv och samhället. Sängliggandes med hjälp av Skype och sociala medier finner hon samtidigt andra runt om i världen med samma sjukdomsbild.

Det här är en berättelse om ett skenande sjukdomsförlopp i ME (myalgisk encefalomyelit) som vissa fortsatt menar "sitter i huvudet".

Biljettpris 80kr, betala med swish eller kontanter.
Alla intäkter under kvällen går till en vän med diagnosen ME.

-

MEDSTUGAN FLYTTAR IN PÅ TULLGATAN 6
4 OKTOBER KL.16.30 - 21.00


Hushållningssällskapet utlyser nytt konstnärsstipendium 2018!!
Presentationen av detta kl.18, innan dess förhäng med FOLKKÖK & FILM från kl.16.30. Kom hit före kvällen börjar, ät, häng och se 3 hemliga kortdokumentärer på det evigt aktuella temat "Norrlandsfrågan".
Begränsat antal plaster, ca max 15 st.


Därefter blir det författarsamtal med Mats Jonsson som nyligen släppt den hyllade serieromanen Nya Norrland. Om självbiografi, politisk konst och sånt kretsar kvällen där högläsning utlovas och möjlighet till frågestund infinner sig.

Kom i tid och föranmäl dig gärna till FOLKKÖK & FILM på tullgatan6@gmail.com. Fri entré och boken kan du köpa på plats.

Välkomna!

-

UTSTÄLLNING: ELSA OLSSON, vernissage 12 maj kl 18-21

På fredag blir VERNISSAGE för en textil utställning med namnet
"SOME GHOASTS NEVER LEAVE" av och med Elsa Olsson.

Vi är oerhört glada för att få visa hennes detaljerade och inspirerande broderier och mönsterarbete!

Utställningen hänger under två helger i maj, den 13-14/5, 20-21/5 med öppettiderna kl 12-15 .
Alla är hjärtligt välkomna förbi.

På vernissagekvällen kommer även stumfilmen Häxan att visas i samarbete med Film Pool Jämtland, kl 21 på Bio Regina. Visningen är gratis i samband med utställningsöppningen och kan ses som en inspiration till utställningen.

Välkomna hälsar
Sanna, Emma, Clara, Helene och Elsa

-

DECEMBERBUTIK 2016

Så har det äntligen blivit dags att duka fram kaffe med krus, varm soppa och hembakt bröd, utvald design i form av bl.a ringar, böcker, kransar och kläder och vrida upp volymen på Oh Santa av Mariah Carey för till helgen slår vi upp dörrarna till Tullgatan 6:s fjärde decemberbutik!

Vi har öppet:
Fredag 9 december kl. 15 - 19
Lördag 10 december kl. 10 - 15

Välkommen!

-


UPDATE / HÖSTEN 2016

I somras flyttade Sanna Bodén in i lokalen. Hon är textildesigner utbildad i Borås och tidigare medarbetare på Houdini och i startgroparna med sitt eget företag Studio Lavin.

Vi andra är föräldralediga och under hösten inte så mycket på lokalen men planer smids för en decemberbutik och att kanske efter årskiftet lägga upp en vår där mer saker händer på lokalen.

Mer om det framöver.

/H
-


VERNISSAGE onsdag 7 oktober 2015 kl. 17-21

Frida Körberg Turhagens examensarbete från Arkitekturskolan på Kth våren 2015, Nya Busstorget - En vardagshistoria är ett förslag på en ny byggnad och offentlig plats på Busstorget i Östersund.

VISNING och SAMTAL
Kl. 18.00

Välkomna!
.................

Mer information och material:

Examenskatalog Arkitekturskolan 2015

Information utställning på Konstakademin

Information studio 7, Arkitekturskolan

-


KARINS KONSTGREPP / VERNISSAGE 29 JULI KL. 15 - 18.

Umeåbaserade konstnären Karin E Jansson, "Karins Konstgrepp" ställer ut kristaller och plysch, hår och tänder, pärlor och paljetter. Tavlor och juveler som utmanar vår uppfattning om vad som är vackert och inte.

För den redan insatta, intresserade eller bara nyfikne finns Karin på plats under vernissagen och kl. 15.30 anordnas en Q&A med henne.

Mer om Karins konstnärskap finns HÄR på hennes hemsida, HÄR på hennes instagramkonto och HÄR på hennes facebook.

ÖPPETTIDER 29 JULI - 1 AUGUSTI
29 juli kl. 15 - 18
30 juli - 1 augusti kl. 12 15

Välkomna!

-


TULLGATAN 6 / 29 JULI - 1 AUGUSTI 2015

29 JULI - 1 AUGUSTI / Utställning
Utställning med umeåbaserade konstnären Karin E Jansson. Med kristaller, plysch, tänder och foto skapar hon tavlor och juveler som ifrågasätter vad som är vackert och inte.

VERNISSAGE 29 juli kl. 15 - 18
Med konstnären närvarande anordnar vi en Q&A kl. 15.30

30 JULI - 1 AUGUSTI / Folkkök & designbutik
Kom till lokalen under veckan och förse dig med hemkokt soppa, nybakat bröd och kokkaffe. Du betalar vad du vill och kan med swish eller cash.

I designbutiken finns bl.a. smycken, kläder och tryck av Free Spirit Shaking Soul, Kjårdda och Emma Dahlqvist.

Välkomna!

-

ÖPPETTIDER kl. 11- 15

6 dec. BUTIKSÖPPNING! Thilda Persson spelar live kl. 13 och vi ställer till med Folkkök.

13 dec. Ida Norlén från organisationen Ingen människa är illegal berättar om deras arbete och tankar kl. 13. Vi skänker 10% av dagens försäljning till föreningen.

20 dec. Vi visar Narnia (kl. 11) och Sunes Jul (kl. 13) i vårt filmrum och det går fint att slå sig ner och förse sig med fika eller bara sträcka på benen.

Välkomna!

-

SÖNDAG 2 NOVEMBER / FILMFRUKOST # 8

Det smids stora planer på Tullgatan 6 i form av en kommande designbutik. Men innan den sjösätts vill vi bjuda in till vårt återkommande filmhäng som sker nu på söndag. Det blir finfin frukost, god stämning och bra film och du är klar och kan möta dagen vid 12.

Anmälan görs till tullgatan6@gmail.com

/H & C

-

SÖNDAG 5 OKTOBER / FILMFRUKOST # 7

Så har det blivit dags för höstens andra filmfrukost. Förra gången på temat FÄRG var den hemliga filmen Red Riding Hood. Vad det blir denna gång ser ni på söndag men för den oerhört nyfikne är färgen på inbjudan en ledtråd...

Anmälan skickas till tullgatan6@gmail.com

Välkomna!
Helene & Clara

-


KATALOGRELEASE & ILLUSTRATÖRSALONG / 27 SEPTEMBER

I höstens andra utställning på Tullgatan 6 står illustratörcentrums prisvinnande katalog Swedish illustrators & graphic designers 2015 i fokus. Rykande färsk från tryckeriet finns den att bläddra i, prata om och ta med hem eller till arbetsplatsen.

Katalogen ramas in av en Illustratörssalong – en utställning med film- och bildverk av Illustratörcentrums egna medlemmar från hela Norrland.

Välkommen till en vernissage och releasefest med fokus på professionellt bildhantverk.

/ Helene & Clara

-

SÖNDAG 7 SEPTEMBER / FILMFRUKOST # 6

Vad kan vara bättre än att möta hösten med filmfrukost? Konceptet är detsamma som förut, du anmäler dig och en vän, vi står för frukost och hemlig film för 100 riksdaler per par.

Anmälan skickas till tullgatan6@gmail.com

Välkomna!

-

FOLKKÖK & VÄRLDENS LÄNGSTA TV-SPELSBRODERI
Bätte än så börjar inte hösten.

Ett broderi som mäter 6,20 meter som visar hela fösta banan av Super Mario Bros, plattformspelet vi som små spelade på gameboy eller tv-spel... Östersundsböriga Elsa Olsson jobbade mellan den 12 september 2008 och 15 oktober 2011 med ett broderi som Tullgatan varit nyfikna på sedan vi fick höra talas om det.

Verket, som kan liknas vid en modern Bayeuxtapet, har tidigare ställts ut på Handarbetets Vänner, Palatset och Liljevalchs. Det reser vidare i en textil vandringsutställning under 2015, men gör i slutet av augusti ett kort gästspel på Tullgatan 6, en vernissagehelg som passar gammal som ung.

Hur kontrasteras då denna sevärdhet bäst när sommaren släpper taget och hösten bankar på? Kanske genom att korsa vernissage med FOLKKÖK?
Det betyder att soppan är varm, kaffet nykokt, kakorna och brödet hembakt.
Du betalar vad du vill och kan.

Vi välkomnar dig och alla du vill ta med dig att ta del av ett fantastiskt broderi och god stämning på TULLGATAN 6, kl 12-16 lördag 30/8 och söndag 31/8. Konstnären är på plats och det gör oss extra glada.

/Helene & Clara

-

9 maj 2014 BOKRELEASE & FILMVISNINGSHELG

Fredag 9 maj blir det släpp för boken som sätter punkt för projektet LGH + BIL + ALLT JAG HAR OCH ÄGER och Tullgatan 6 bjuder in till häng, högläsning och trevligheter. Kl 20 öppnar dörrarna.

Det är en skrift på 208 sidor som innehåller texter, processanteckningar, utdrag ur intervjuer och många av de illustrationer som gjorts under projektet. Tillsammans med boken får man filmen på DVD + en CD med 11 ljudinstallationer av Cicely Irvine, där unga människor i Jämtland pratar om plats och identitet.

Den 9, 10, 11 maj, kl 19 blir även Jämtlandspremiären för filmen vilket är ett samarbete med Bio Regina. Filmen är 50 min lång och går för den som inte har möjlighet den första helgen, att se under maj på lördagar kl. 15, på Bio Regina.

Detta är den tredje visningen av filmen, tidigare har den visats på Göteborgs filmfestival i januari och i Stockholm i mars då den var nominerad till huvudpriset Tempo Documentary Awards. Skriften/boken kommer rykande färsk från tryckeriet!

FLM skrev här om filmen efter Tempovisningen.

Filmen är gjord av Clara Bodén, genom produktionsbolaget Vapen och Dramatik.

/Clara

-


TULLGATAN FIRAR 1 ÅR

Likt tulpaner om våren vaknar Tullgatan ur vinterdvalan och bjuder in till 1 års jubileum. Helgen 3-4 maj slår vi upp dörrarna till FILMFRUKOSTHÄNG på temat "Tidiga Miyazaki"( japansk animatör) både lördag och söndag samt firar lokalens första år som galleri/visningsplats/musikscen med ÖPPET HUS där vi visar vad vi och lokalen pysslat med det senaste året.

Välkomna!
/Helene & Clara

-

passerade händelser:-

Men whats going on som Marvin Gaye sa och syftade på helt andra saker än vad som sker på Tullgatan 6.
Nu får du ge dig till tåls till i början av maj då vi slår upp portarna första helgen och firar 1 års jubileum. Kanske händer det något innan dess...håll utkik.

-


ÖPPETTIDER / HUVUDET FULLT AV SKOG + EMMA DAHLQVIST

V. 7
Tisdag - Torsdag 15 - 18
Fredag - Lördag STÄNGT

V. 8
Tisdag - Fredag 15 - 18
Lördag 12 - 15

-

HUVUDET FULLT AV SKOG + EMMA DAHLQVIST /
VERNISSAGE 6 FEBRUARI KL. 18 - 20

Tullgatan öppnar upp dörrarna för illustratören Helene Gedda och textildesignern Emma Dahlqvists samarbete; en bild- och formutställning om Norrland.

Huvudet fullt av skog är den korta berättelsen om Helenes far som bestämde sig för att ta sin familj uppför backen från Göteborg och hitta en plats åt sig bland granskogar, dödshemliga hjortrongömmor och snåriga dialekter.

Emmas formgivning mixar växtfärgning och näverslöjd med laserskärning och andra snabba tekniker som ett sätt att bevara och förnya det traditionella hantverket. En slags modern slöjd med utgångspunkt i traditionella tekniker i kombination med ny teknologi.

Utställningen pågår mellan den 6 och 22 februari.

-

NORRLÄNDSK JOURNAL PÅ TULLGATAN

Idag (29 januari) kom Norrländsk Journals premiärnummer till Tullgatan.
För 120 riksdaler får du en tidning på temat KYLAN som vill diskutera och omdefiniera Norrland.

HÄR kan du läsa mer om tidningen.

-

24 Januari 2014
RELEASE av NORTH SPOTTED OWL med THILDA PERSSON.

Tullgatan är väldigt glada att vara platsen för release av Thilda Perssons nya: North spotted owl kommande fredag.

/ C & H

-

JOHANNA N FÖRELÄSER OM SLOW FASHION / 21 DECEMBER

Johanna Nilsson är grundare till smyckesföretaget JohannaN, ett företag med fokus på SLOW FASHION som värdesätter hållbart mode i form av kvalitet, jämställda samarbeten och små avstånd i produktionsleden.

Lördagen den 21 december kl. 13.00 håller hon en föreläsning om sitt sätt att arbeta och i butiken finns utvalda smycken från hennes kollektioner. Dagen till ära med 20% rabatt.

Ingen föranmälning, bara att dyka förbi och låta sig bli inspirerad av vad mode kan stå för och vara.

-

SERIEUTSTÄLLNING / VERNISSAGE 7 DECEMBER KL. 12-15

Tullgatan har samlat ihop några favoritillustratörer från Sveriges alla hörn och skapat en utställning som vill visa vad bild och text kan vara ihop; en samtida bildkonst som är agiterande, vulgär, vacker eller bara berättande.

För den insatta serieläsaren finns grafik, original och fanzines av Hanna Gustavsson, Kolbeinn Karlsson och Joanna Hellgren.
För den nyfikne finns böcker av Liv Strömqvist, Sara Granér och Nanna Johansson.
Det blir även premiär för Lisen Haglunds / Nattskiftets helt nya serie av metallbilder.

Utställningen pågår mellan den 7 och 21 december.

-

BUTIK I DECEMBER

Öppettider:

Torsdagar: 15 - 18
Fredagar: 15 - 18
Lördagar: 12 - 15

Skulle du vara nyfiken på butiken och ha vägarna förbi lokalen någon annan tid än ovanstående är det bara att knacka på. Är vi på plats får du gärna komma in, ta en kaffe och kolla runt bland våra fina utställare.

-

-

1 DECEMBER / FILMFRUKOST #3

SÖNDAGEN 1 DECEMBER har Tullgatan den tredje och sista filmfrukosten för året. Konceptet är detsamma; du anmäler dig + en hemlig vän till att se en överraskningsfilm på temat SKOGEN. V bjuder på frukost för 100 riksdaler per par. Vi börjar 9.30 och runt 11.30 är vi klara och du kan gå ut och möta söndagen lite mättare och klokare.

Anmälan gör du HÄR, först till kvarn gäller.

--

31 OKTOBER / VERNISSAGE; GRATIS PENGAR av Linda Svedberg

Keramiker och konstnär Linda Svedberg är första kvinna ut att göra en utställning på Tullgatan 6. Hennes utställning GRATIS PENGAR riktar ljuset mot människans mål och drivkrafter. Centralt finns leran som förvandlar tankar till ting som i sin tur föder nya tankar. Utställningen består av tre delar.

Del 1. VAD BLIR DET DÅ? Här är det upp till dig vad det blir av allt. Bygg loss!

Del 2. DET ÄR DIN TUR NU. Ett spel och inbjudan till att leva ett liv. Ta en pjäs, slå tärningen och se vad som händer…

Del 3. HÄR ÄR DU NU. En orienteringskarta för vilsna själar.

Välkommen!

-

27 OKTOBER / FILMFRUKOST #2

PÅ SÖNDAG anordnas den andra filmfrukosten på temat SKOGEN på Tullgatan. Konceptet är att du anmäler dig + en hemlig vän till att se en överraskningsfilm och vi bjuder på frukost för 50 riksdaler. Filmen kan vara vilken genre som helst, det enda vi tar ansvar för är att det är en film vi själva vill se och känner för att visa. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

-

29 SEPTEMBER / FILMFRUKOST #1

På söndag anordnas den första av tre filmfrukostar på temat SKOGEN. Konceptet är; vi visar en överraskningsfilm (kan vara vilken genre som helst) och bjuder på frukost för 50 riksdaler. Du anmäler dig + en hemlig vän. Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

-

-

14 AUGUSTI / NÄTVERKSTRÄFF

Vi lånade ut TULLGATAN 6 och deltog själva under en träff för filmare i Mittregionen (Västernorrland, Jämtland/ Härjedalen, Tröndelag).

ÖP skrev om dagen HÄR.

--

24,25,26 JULI / POPUPSTORE: 6 DESIGNERS PÅ TULLGATAN 6

Under Yranveckan 2013 öppnar vi upp lokalen mellan 18-21 på kvällen. En tillfällig popupstore med sex designers som vi är stolta och glada att ha under vårat tak. Sväng förbi och köp något fint till stråkhäng eller sommarnätter.

Facebookevent HÄR.

--

15 JULI / FILMFRUKOST #1

På måndag kl 9 arrangeras den första FILMFRUKOSTEN på Tullgatan 6. Ett spännande gäng formgivnings- och arkitektstudenter kommer förbi. Vi visar en hemlig film, bjuder på frukost och för ett förhoppningsvis inspirerande samtal under någon timme.

-

Indexhibit
Admin Preferenser Hjälp Logga ut
Exhibit
Index
JOURNAL
1 Spara


28 september 2015 / SO FAR

Det är dags för en liten summering av det 2015 som gått.

Under vintern och våren stod arbete med egna projekt i fokus för mig och Clara. Vi blev också fler, textildesignern Emma Dahlqvist flyttade in i somras efter avslutade studier i Borås. Under sommaren ordnade vi som traditionen bjuder med designbutik och utställning under Yranveckan. Detta år arrangerat med hjälp av musikern/designern/projektledaren Thilda Perssons.

Umeåbaserade konstnären Karins Konstgrepp ställde ut självporträtt och svarade på frågor under en smockfull vernissage. Designbutiken bjöd på nya ansikten som Kjåddra och designfavoriter som Free Spirit Shaking Soul och Johanna Thofelt.

I höst blickar vi fram mot att slå upp dörrarna och ge plats åt en KONSTAUKTION och KATALOGRELEASE i samarbete med Illustratörcentrum, ARKITEKTUTSTÄLLNINGEN Nya Busstorget - en vardagshistoria som är arkitekten Frida Körberg Turhagens examensprojekt från KTH i Stockholm och att i december återigen bjuda in till stans bästa ADVENTSBUTIK.

Håll ögon och öron öppna här, på facebook och Tullgatans instagram så missar du inget som händer eller mejla tullgatan6@gmail.com för att få vårt nyhetsbrev vi skickar ut när något nytt händer.

/Helene

-

6 november 2014 / FILMFRUKOST # 8

Film: RÖTT GULD av Jafar Panahi

Publikrekord. Så kan man sammanfatta söndagens filmfrukost.
Tack alla stammisar och nya ansikten som knackade på dörren och spred god stämning och energi i söndags. Den 7 december är det sista filmfrukosten för i år. Anmäla sig går det att göra redan nu, inbjudan x 2 (filmfrukost och designbutik) kommer mot slutet av november.

/Helene

-

13 oktober 2014 ÅRETS FORMBÄRARE

För några veckor sedan fick vi besök av Svensk Form nere på lokalen i form av designern Katarina Widegren. Hon berättade den fina nyheten att Tullgatan 6 blivit utsedd till Årets formbärare i Jämtland av Svensk form och läste upp denna fina motivering:

Tullgatan 6 är en ny konstnärlig och kulturell plattform som med mod och energi drivs av filmaren Clara Bodén och illustratören Helene Gedda. Med ambitionen att öppna dörrarna till oväntade, fantastiska upplevelser visas här inte bara egna utställningar, utan man har från starten förra året redan lyft fram en rad formgivare, designer, konstnärer, filmare och musiker med lokal anknytning. Helene och Claras verksamhet och engagemang är inspirerande och stärkande för såväl länets unga som för verksamma kulturutövare. För detta utser Svensk Form Jämtland Tullgatan 6 till Årets Formbärare 2014.

Vi tackar och bockar för denna finfina utmärkelse och fortsätter arbetet med att ta hit kreativa projekt och personer till lokalen. Närmast slår vi upp dörrarna till designbutik och konsert med Thilda Persson den 6 december.

/Helene & Clara

-

10 oktober 2014 FILMFRUKOST # 7


Film: SVART KATT VIT KATT av Emir Kusturica

Vi var ett fint litet gäng i söndags som såg denna serbiska 90-tals komedi. Alltid lika fint med besök på Tullgatan dessa söndagsmorgnar. Nästa filmfrukost är den 2 november, det går fint att anmäla sig redan nu och höstens sista filmfrukost är den 7 december; då ackompanjerat av en designbutik med unika och handgjorda ting som kan bli finfina klappar till familj och vänner.

/Helene & Clara

-

30 september 2014

I lördags slog vi upp dörrarna till både katalogsläpp och illustratörsalong i lokalen. På borden stod kaffet nykokt och på väggarna hängde tavlor från illustratörer och grafiker verksamma i Norrland. Katalogen gavs bort till alla som ville ha och har du vägarna förbi under våra öppettider är du välkommen att kika in och få med dig ett eget exemplar hem och om någon tavla faller dig i smaken köpa samtida konst.

Utställningen pågår 27 september - 10 oktober.

Öppettider:
Onsdag - fredag 14 - 17
Lördag 12 - 15

HÄR hittar du recension av ÖP och HÄR av LT.

/H & C

-

8 september 2014 FILMFRUKOST # 6


Film: RED RIDING HOOD av Catherine Hardwicke

TACK alla som kom i söndags på höstens första filmfrukost. Den 5 oktober kör vi igen med en ny film på temat FÄRG. Inbjudan till den kommer i vårt nyhetsbrev, anmälan görs till tullgatan6@gmail.com och som vanligt är det först till kvarn som gäller.

/H

-

1 september 2014

I helgen visade vi Elsa Olssons fantastiska Super Mario Bros-broderi och ställde till med Folkkök. Folk kikade förbi och försåg sig med soppa och nybakat bröd, spanade in ett hantverk som tog tre år att färdigställa och träffade konstnären bakom. Hann du inte förbi så finns broderiet kvar större delen av september. Knacka på om du är nyfiken, någon av oss är oftast i lokalen. Annars går det bra att ringa/mejla för att bestämma tid och dag.

HÄR är en recension av utställningen i ÖP.

/Helene & Clara

-

4 mars 2014

Huvudet fullt av skog åker vidare mot Sundsvall och en ny utställningsperiod.
Tack alla ni som kom, det har varit så fint att få ta del av era tankar kring skogen.

Och ni som är i Stockholm på torsdag, missa inte Claras långfilm Lgh+bil+allt jag har och äger på onsdag, tävlandes i Tempo. Den är något alldeles utöver det vanliga.

/Helene

-

2 mars 2014

Årets sämsta vinter men det till trots ger Norrländsk journal hopp om att kyla existerar. Köp det första numret, tema är KYLAN på Tullgatan och få dig ett fint magazine som nu ser dagens ljus.

/Clara

-


18 februari 2014

Missa inte sista dagarna på utställningen Huvudet fullt av skog denna vecka.

/Clara

-
25 januari 2014

Tack till alla som kom igår på konsert. Ni kom otroligt många fler än vad vi och Thilda hade trott. De gjorde oss väldigt glada.

/Clara & Helene
-

18 januari 2014

Det nya året har för Tullgatan inneburit att vi nu passerat det datum för ett år sedan då vi satt på Clarion och spånande kring att det här med att dela lokal kanske kunde vara någonting. Samma dag som vi tog oss en promenad runt i centrum och stannade till vid Tullgatan 6, såg en tom lokal, knackade på på hörnet där Lasse Sällström som driver Högläkardalen har kontor, det visade sig att han förvaltade det röda fina huset där lokalen låg och på den vägen var det.

Våren 2014 på Tullgatan ska innebära mycket egna jobb, en del utställningar av egna projekt och 1-årsjubileum i maj. Butiken i december gick väldigt bra och fler och fler folk verkar hitta hit. Butiken kommer igen men vi vill hitta en spännande form för den som gör att vi slår upp portarna till någonting som liknar en tillfällig designmarknad som du inte har sett maken till, som gör att du vill ompröva hela din garderob, all din inredning...nej, men helt enkelt någonting som känns som en guldgruva av fantastisk formgivning och kanske att det är i samarbete med något annat spännande som sker i stan. Vi tänker och återkommer. Det är hur som helst en ära att få vara återförsäljare av alla designers och övriga som varit del i butiken i december.

Serieutställningen omskrevs fint av pressen, läs HÄR och mycket av det som fanns i form av fanzine och magazine köptes av besökare. Kul!

Strax kommer vårens kalender ut! Först ut är en dam vi har haft span på ett tag nu. Fronten i ÅNGMASKINEN, rösten som alltid får mig att fråga: Vad hör vi på nu? få svaret: Thilda Persson och konstatera: Ja, men fan vad bra hon är.

Hör henne HÄR kom till Tullgatan fredag den 24 januari för release av hennes nya EP.

/Clara & Helene

-

2014 01.10 INTERVJU

Fint skrivet i LT HÄR

-

2013.12.17 MARKUS ERNEHED

I lördags fick Tullgatan finbesök i form av musikern Markus Ernehed. I vad vi kallar biblioteket gick det att slå sig ner lyssna på fina gitarrackompanjerade sånger.

Tusen tack Markus.

/H & C

-

2013.12.09 GRAN!

I onsdags ställde vi en liten gran utanför dörren så folk skulle se att det var öppet och allt det där på Tullgatan 6.. Så i lördags när vi kom och skulle öppna butiken var granen borta....

Vi blev lite uppgivna på mänskligheten och folks jävla fräckhet och allt det där, ja ni vet... men så idag, måndag kommer vi tillbaka till jobbet och så bara står där en superfin, tjock julgran lutad där den förra stod!

Tack du som fick lite ångest och tog dig i kragen och fixade en reserv. Vi blev väldigt glada!!

/Clara & Helene
-

2013.12.05 FREE SPIRIT SHAKING SOUL

Kom till lokalen nu under den andra adventshelgen, slå dig ner på lördag och läs fanzines i den lilla nyöppnade utställningen, köp en fin present till dig själv eller människor du tycker om i butiken. De inspirerande Åretjejerna i Free Spirit Shaking Soul har gjort den fina bilden här ovanför och på lokalen hänger deras smycken. Kom förbi och få dig själv i lite bra stämning!

/Clara & Helene

-

2013.12.03 PECHA KUCHA på JAZZKÖKET

Förra veckan hade jag och Helene en presentation av egna projekt som varit och som stöttats av initiativet Drivkraft. Hela Jazzköket var fyllt av folk som kommit dit för att lyssna vilket var otroligt roligt. Vi pratade också om Tullgatan 6, visioner och görande. Jag var hes men i det stora hela var det kul att berätta och vi var i sällskap av väldigt bra presentationer från de andra på plats.

/Clara

-

2013.12.02 FILMFRUKOST #3

Film: TRÄDÄLSKAREN av Jonas Selberg Augustsén

I går var det tredje och sista filmfrukosten för hösten. TACK alla nyfikna som tagit plats hos oss på söndagsmorgnarna.
Vi kommer mest troligt fortsätta med detta under våren men tills dess att datum är satt får du gärna mejla oss tips på filmteman.

Och har du ännu inte varit lokalen, kom ner i dagarna för nu har vi öppnat butik med massor av fint från lokala designers.

/Helene & Clara

-

2013.11.19 TACK......alla som kom på "Gratis pengar", Tullgatans första utställning i november.
Kul!

Nu har vi packat ihop den och förbereder butik och ny utställning till december.

Ses då!
/Clara & Helene

-

2013.11.04 GRATIS PENGAR


Del 1. VAD BLIR DET DÅ


Del 2. DET ÄR DIN TUR NU

I lokalen pågår keramikern och konstnären Linda Svedbergs utställning GRATIS PENGAR. Intervju med Linda finns att läsa här HÄR och en recension av utställningen HÄR

ÖPPETTIDER V. 45
Onsdag 12-15
Torsdag 12-15
Fredag 12-15
Lördag 12-15

/H

--

2013.10.28 FILMFRUKOST #2

Film: GUBBEN I STUGAN av Nina Hedenius

TACK alla som kom i söndags för fint häng. Nästa och sista filmfrukosten för hösten blir den 1 december. Mer om det framöver men vill en anmäla sig redan nu går det bra att göra det HÄR

Nu gör sig lokalen redo för Linda Svedbergs utställning GRATIS PENGAR med vernissage på torsdag 31 oktober.

/H

--

2013.10.06 FILMFRUKOST #1

Film: SECOND CLASS av Marta Dauliute och Elisabeth Marjanovic Cronwall

Svinfin start på hösten. Filmfrukost med massor av bra folk i Tullgatans soffor. Den 27e oktober blir det ny film och frukost. Anmälan HÄR.

/Helene

--

TACK alla som kom till den tillfälliga butiken.

/Clara & Helene

-

2013.07.24 RADIO kl 11.30

På med radion (P4 Jämtland) då, alltså kl 11.30, jag och Helene pratar om kvällens butik och förhoppningsvis lite mer om vad vi har för planer för Tullgatan.

/Clara

--

2013.07.23 DE SJU; EN LITEN SMYGTITT


STICH n STONES (Åre)


DALEN av EMMA DAHLQVIST (Månsåsen)


JOHANNA N (Östersund)


POPPEL (Östersund)


SAKI SHOES (Ecuador, Karin Ernehed/Kälom)


FREE SPIRIT SHAKING SOUL (Åre)


URBN ARTS (Östersund)

-

2013.07.22 7 DESIGNERS PÅ TULLGATAN 6

Idag och i kväll har vi fixat i ordning i den tillfälliga popupstoren/butiken som öppnar på onsdag kl 18. Mer info och bilder under dagen. Detta har vi glatt oss till och det här bli ta me f.n skitbra. Det är så otroligt mkt fina grejer folk gör.

/Clara

--

2013.07.12

Tullgatan är ett för mig ganska nytt sammanhang. Under våren 2011 bodde jag i Östersund. Det blev en tid av ganska få sociala sammanhang. När jag flyttade upp till Jämtland augusti 2012 hade jag en tydligare idé av att det kunde vara viktigt med de sammanhanget men ingen direkt plan. I december skrev en tjej som är illustratör och animatör och som jag vetat om i flera år men inte riktigt kände, Helene heter hon, till mig ett mail.
Titel: "Vet att det är en sjukt olämplig tid att höra av sig om detta"

(jag går rakt på sak)

Såhär: jag vet att du är mitt upp i en sjukt stressig och rolig process inför utställningen och denna undran är egentligen inte i paritet till det men jag måste få ur mig saker när jag väl tänkt dem en gång.

Jag letar lokal.
Jag letar någon/några att dela lokalen med.
Jag letar efter en lokal f o m årsskiftet.
Och jag tror jag skulle tycka om att ha lokal med dig, ditt gäng och kanske någon annan bra.

Så var det sagt.
När du har tid, lust, ork etc att svara på denna fråga är det bara att höra av sig.

Jag var i Dubai, det var en väldigt olämplig resa eftersom jag också var i inspurt med DETTA men jag blev väldigt glad och svarade:

hej från Dubai,
(rakt på sak tillbaka)

Jag letar lokal. det gör nog jag med.
Jag letar någon/några att dela lokalen med. jag med.
Jag letar efter en lokal f o m årsskiftet. se ovan.
Och jag tror jag skulle tycka om att ha lokal med dig, ditt gäng och kanske någon annan bra. goes right back.

Om du springer på ngt: informera mig.
Efter nyår kan vi göra gemensam sak i detta och finna ngt schysst. De skulle vara svinfint tänker jag att sitta med dig.

Hörs!
/C

Så var guden med oss, vi käkade en frukost på Clarion och tänkte att vi ju kan börja att stega igenom stan och reka läget och inom 48 h hade vi denna lokal: TULLGATAN 6. I mars 2013 flyttade vi in så nu kan väl allt börja.

http://tullgatan6.com/files/gimgs/th-4_2 - 1.jpg